Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Magyar konyha

A magyar konyha

A magyar konyha a magyar kultúra egyik kiemelkedő különlegessége, jellegzetességét a többféle alapanyag, a jellegzetes fűszerezés és sajátos konyhatechnológiai műveletek együttes hatása alakított ki, még ha nem is tartozik a legegészségesebbek közé. A legismertebb magyar nemzeti ételek a gulyás leves, halászlé, töltött káposzta, paprikás csirke, paprikás krumpli, disznótoros, bableves, túrós csusza. 

" Nem szabad a magyar konyhát pusztulni hagyni, dőljön bár minden össze a nagy reformok, divatok mániájában, pusztuljon a dzsentri, a szűzdohány - de az ősi ételek maradjanak. Azokat ne engedjük!" - írta Mikszáth Kálmán.

...Én is így teszek. Rendszeresen kápráztatom el a páromat és a család többi tagját finom, csípős, igazán magyaros ételekkel. Ezek egy részét még drága nagymamámtól lestem el, aki szintén a szüleitől és nagyszüleitől tanult. Tehát mondhatom, igazán megbecsülöm amit tudok és ha egyszer gyerekem lesz, igyekszem majd én is átadni a családi recepteket.

Bővebben a Mi konyhánkról:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_konyha