Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Elefánt könnycsepp

2011.04.05

Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 1 púpos evőkanál liszt, 1,5 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez: 1,5 dl tej, 2 dkg finomliszt, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 2 banán

Elkészítés: A tésztát úgy készítjük el, mint a piskótát. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Ha megsült, melegen feltekerjük a sütőpapírral, mint a piskóta tekercsnél szoktuk.

A krémhez a tejet a liszttel és a vaníliás cukorral összefőzzük, ha kihűlt, hozzákeverünk 10 dkg porcukrot és 15 dkg vajat. Ha kihűlt a lapunk, kiterítjük, rákenjük a krémet, 2 egyenes banánt ráhelyezünk (citrommal bekenjük kicsit, akkor nem barnul meg a banán olyan gyorsan) arra a szélére, amelyik a belseje lesz a tekercsünknek, és szorosan feltekerjük.
Hűtőszekrényben tároljuk, amíg megdermed a krém.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.