Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Amerikai almás pite

2011.04.05

Hozzávalók: liszt, vaj, zsír, cukor, vaníliás cukor, só, alma, citrom héja+leve, fahéj, őrölt szegfűszeg, őrölt gyömbér, tojás(a kenéshez)

Elkészítés: Először is vegyünk egy 2,5dl-es mérőpoharat, ezt vesszük majd egy egységnek.

Gyúrjunk össze 1,5-2 egységnyi lisztet, 12 dkg vajat, 1 evőkanál zsírt, 2 kávéskanál cukrot, pici sót, 2 evőkanál hideg vizet, egy citrom reszelt héját. Ha mindez kész, tegyük a tésztát egy órára a hűtőbe pihenni.

Közben meghámozunk 5 db almát, majd lereszeljük. Hozzáadunk 3/4 egységnyi cukrot, 1 evőkanál vajat, 2 evőkanál lisztet, 2 csomag vaníliás cukrot, fél citrom levét, pici fahéjat, őrölt szegfűszeget és gyömbért.

A tészta 2/3-át kinyújtjuk, és kivajazott, kilisztezett tepsibe(ez lehet piteforma vagy tortaforma is) helyezzük úgy, hogy a tepsi oldalán is legyen tészta. Ha kész, rákanalazzuk az almás tölteléket, végül a kinyújtjuk a maradék tésztát is és a torta tetejére helyezzük. Megszúrkáljuk a tetejét, lekenjük felvert tojással és 45 perc alatt megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.