Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bögrés máktorta

2012.04.11

Hozzávalók: 1 bögre (2,5 dl-s) cukor, 1 bögre tej, 1 tojás, 1 bögre liszt, 1 bögre darált mák, 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál sütőpor, 1 csipet só, 2 ek olaj, 1 db reszelt alma, pici sárgabarack lekvár

Elkészítés: A cukrot, tejet, tojást elkeverjük, majd mennek bele a száraz hozzávalók is: liszt, mák, citromhéj, sütőpor, só. Aztán az olaj és a reszelt alma is. Összekeverjük és zsírozott, lisztezett formába öntjük. Kiskanállal lekvárral "megpöttyözzük" a tetejét. Ez a sülés közben besüllyed a tortába, míg a tetején halvány narancsos színt eredményez. Kb 25 perc alatt megsül.

Tipp: Készíthetjük úgy is, hogy a tészta mennyiségét két adagban sütjük ki, így lényegében 2 tortalap lesz belőle. A kész lapokat lekvárral ragasztjuk össze.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.