Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bounty torta

2011.04.17

Hozzávalók a tortalaphoz (22-24 cm tortaformához):20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 2 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál sütőpor

A töltelékhez:3 tojásfehérje, 20 dkg kókuszreszelék, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál olvasztott vaj

A krémhez:4 dl habtejszín, 2-3 evőkanál porcukor, 1 cs Aranka főzés nélküli vanília pudingpor, valamilyen szörp (málna/narancs)

+ díszítésnek: kakaópor, Bounty csoki

Elkészítés: A tortalap összetevőit alaposan összegyúrjuk. Ha kicsit lágy lenne a tészta, adunk még hozzá lisztet. A tésztát 2 részre osztjuk.

A kókusztölteléket a következő módon készítjük: tojásfehérjét és cukrot kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és az olvasztott vajat.

Közben a tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát vajazzuk+lisztezzük. A forma aljába belenyomkodjuk a tészta egyik részét, majd erre megy a kókusztöltelék, arra pedig a tészta másik fele .

Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsül. Utána kihűtjük a tortát.

Közben a habtejszínt és cukrot habbá verjük. Mikor már kezd keményedni, beleszórjuk a pudingport, tovább verjük. Ha már elég kemény, megy bele néhány löttyintés szörp. (A krém színe ezáltal nem lesz más, csak egy kis gyümölcsös utóízt ad neki.)

A krémet a kihűlt torta tetejére simítjuk, az oldalát is bekenhetjük vele. Majd kakaóport szitálunk a tetejére, felszeletelt Bounty csokit rakunk rá és kész is!

Tipp: Akár összeturmixolt gyümölccsel (eper/málna/szeder) is ízesíthetjük a krémet az intenzívebb hatás kedvéért!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.