Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Citromos-mazsolás kuglóftorta

2011.04.05

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 7 dkg vaj, 3 tojássárgája, 3 dl tej, 3 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 2 dkg élesztő, 1 késhegynyi só, ½ citrom reszelt héja

Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, egy csipet cukrot adunk hozzá, letakarjuk, így könnyen felfut. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elkeverjük. Hozzáadjuk az élesztős tejet, majd minden mást is. Fakanállal alaposan elkeverjük. Kivajazott, kilisztezett kuglóf/tortaformába öntjük(csak a forma ¾-ig érjen a tészta), letakarva kelesztjük kb. 1 órát. Ha megkelt, tojással megkenjük és középforró sütőben kb. 45 percig sütjük. Sütés után azonnal kiborítjuk a formából és vaníliás cukorral megszórjuk.

Azért lett a neve kuglóftorta, mert mikor készítettem épp nem volt kuglófformám, így tortaformában sütöttem meg. Azóta nálunk így hívják!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.