Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Crepe Suzette

2012.01.18

Hozzávalók  palacsintához: 1 nagy bögre liszt (20 dkg), 2 tojás, 3 dl tej,  2 dl szénsavas ásványvíz, 3/4 dl olaj, pici cukor, 1 csipet só (+ pici olaj a sütéshez)

A sziruphoz: 1 narancs héja+leve, 15 dkg puha vaj (+ ha van egy kis narancslikőr)

Elkészítés: A palacsintatésztát a szokásos módon kikeverjük, fél órát pihentetjük a tésztát a hűtőben. Utána ha túlságosan sűrű lenne, hígítjuk még tejjel, vagy vízzel. Majd egyenként megsütjük a palacsintákat. Ha készen vagyunk, elkészítjük a szirupot.

A tűzhelyen vajat olvasztunk egy lábasban. Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és levét. Összeforraljuk és kész.

Tálaláskor a palacsintákat háromszögbe hajtjuk és egymás mellé egymás mellé helyezzük egy  tálba. A szirupot egyenletesen ráöntjük és ha van otthon narancslikőrünk, picit lecsurgatjuk azzal is...ezután ha ügyesek vagyunk flambírozhatjuk a palacsintákat. De csak óvatosan!

Tipp: A palacsintákat nyugodtan meg is tölthetjük. A narancshoz különösen passzol a diós töltelék, de a csoki, vagy vanília puding is.