Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Csokitortám

2012.06.25

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 17 dkg cukor, 16 dkg liszt, 2 ek víz, 1 cs sütőpor, pici só, 3 tk kakaópor, pár csepp vanília kivonat

A krémhez: 2 tojás, 2 ek liszt, 2 ek kakaópor, 15-20 dkg cukor, 3 dl+pici tej, 1 cs van.cukor, 10 dkg vaj

Elkészítés: A tésztához a  tojásfehérjét, sót, vizet habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot is, azzal is verjük tovább. Majd mehet bele a sárgája, a sütőporos liszt, kakaópor, vanília kivonat is. A tortaforma alját kivajazzuk, sütőpapírt rakunk bele, az oldalát nem kenjük ki, mert összeesne a közepe! Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsül a torta.

A krémhez elkeverjük a tojást, lisztet,kakaót, kevés tejet. Közben 3 dl tejet vanília cukorral felfőzünk és hozzáadjuk a kakaós masszát. Állandóan kevergetve újra felfőzzük, majd megy bele a vaj, elkeverjük és hűlni hagyjuk.

A tortalapot félbevágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a külsejét is lekenjük a maradékkal. Reszelt csokoládéval megszórjuk és néhány órát hűtőben pihentetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.