Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Diós leveles

2011.04.05

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 1 bő csésze darált dió, 1 nagy evőkanál baracklekvár, pici vaj, 1 tojás (a tetejét lekenni)

Elkészítés: Első lépésben kiolvasztjuk a leveles tésztát. Vékonyra kinyútjuk, olvasztott vajjal megkenjük. Közben a darált diót összekeverjük a baracklekvárral, esetleg pici cukrot is adhatunk hozzá, attól függyően mennyire édesen szeretjük. Ha kész a massza, megkenjük vele a tésztalapot, majd feltekerjük. Külsejét felvert tojással kenjük le, hogy szép aranybarnára süljön. Érdemes picit megszúrkálni a tetejét, nehogy szétnyíljon a sütéskor. Maximum fél óra alatt megsül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.