Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Epres pite

2011.04.05

Hozzávalók: 15-20 dkg eper, 6 tojás, 30 dkg porcukor, fél citrom leve, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj

Elkészítés: A 6 tojás sárgáját a vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és citrom levét. Összekeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet. Utána óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, egyneművé dolgozzuk finoman. Az így kapott tésztát lisztezett tepsibe öntjük.

A megmosott epret 1/3-2/3 arányban elosztjuk (lehetőleg az 1/3 részben egyforma eprek legyenek). Az epreket félbevágjuk, és 2/3 részét beleszórjuk a tepsiben lévő masszába. Előmelegített sütőben, lassú tűzön 30-35 percig sütjük.

Ha kihűlt, a maradék epret szépen a tetejére helyezzük, és porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.