Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Fagyi szelet

2011.04.05

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 5 tojás
  • 6 ek víz
  • 15 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 cs sütőpor

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 2 ek liszt
  • 2 cs vaníliás puding
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor

Mázhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • csokidara (ízlés szerint)

Elkészítés: 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!).

Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém), felfőzzük.

Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már teljesen kihűlt (hidegre!) a puding, akkor a két krémet összekeverjük. A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk.

Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük, utána csoki darával megszórjuk. Vízbe mártott késsel szeleteljük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.