Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Farsangi fánk

2011.05.02

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 kiskanál cukor, csipet só, 2 tojássárgája, pici vaj, olaj a sütéshez

Elkészítés: Langyos tejbe teszünk egy pici cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk egy papírtörlővel pár percre, hogy kellően felfusson az élesztő. Ha megvan, a kimért liszthez öntjük. Alaposan összegyúrjuk, majd konyharuhával letakarva 30 percig állni hagyjuk.

Majd a tojássárgáját, pici cukrot, pici vajat összekeverjük és a lisztes alaphoz öntjük. Ismét letakarjuk a tésztát és pihentetjük addig, míg a kétszeresére meg nem kelt. Ha már eléggé megkelt, deszkára borítjuk, kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval fánkokat szaggatunk belőle.

Bő forró olajban kisütjük, porcukorral meghintjük.

Tipp: Fogyaszthatjuk sárgabarack lekvárral, vagy bármilyen gyümölcshabbal!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.