Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Forralt boros szelet

2011.04.05

Hozzávalók:

A tésztához:
25 dkg vaj
22 dkg porcukor
25 dkg liszt
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
15 dkg étcsokoládé
1,25 dl vörösbor
1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék

A mázhoz:
5 evőkanál vörösbor
1 csipet mézeskalács fűszer
25 dkg porcukor
10 dkg kandírozott gyümölcs

Elkészítés: A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat, a reszelt csokival, a sütőporral átszitált liszttel, a borral, a mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük, végül hozzákeverjük a cukorral habosított vajat. Sütőlapra kenjük vagy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe öntjük, és 175 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a hozzávalókat kikeverjük, majd a kihűlt süteményre kenjük, és megszórjuk a kandírozott gyümölccsel.

Igazi téli csemege! Mellé természetesen egy korty forralt bor is elkél!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.