Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Francia mandulás sütemény

2011.04.05

Hozzávalók: 10 dkg vaj, 2 tojásárgája, 5 dkg cukor, 6 dkg hámozott mandula, fél citrom reszelt héja, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor

Elkészítés: A vajat a tojássárgájával és cukorral jól kikeverjük, majd megy bele a reszelt citromhéj és mandula. Utána hozzáadjuk a sütőporos lisztet és alaposan összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és különböző formákat szaggatunk belőle. A tepsiben a darabokat megszórjuk cukorral, darabokra tört mandulával és szép pirosra sütjük.

Nagyon klassz kis keksz, jól megy egy kávé vagy tea mellé!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.