Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gesztenyés alagút

2011.04.05

Hozzávalók:

A tésztához:
• 5 dkg cukor
• 7 dkg liszt
• 4 tojás
• 1 evőkanál jó minőségű kakaópor
• fél csomag sütőpor

A töltelékhez:
• 25 dkg gesztenyemassza
• 1 csomag habfixáló
• 4 dl tejszín
• 3 dkg porcukor
• 2 evőkanál rum

A csokimázhoz:
• 3 dkg vaj
• 3 dkg porcukor
• 20 dkg étcsoki
• 2 dl tejszín
• 1 evőkanál rum

Elkészítés: Készítsük el a kakaós piskótát a klasszikus módon. A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A kakaós masszába beleszitáljuk a sütőporos lisztet és végül a tojások keményre vert habját. Egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre kenjünk belőle egy vékony lapot. Ügyeljünk rá, hogy olyan hosszú legyen, hogy egy őzgerincformát ki tudjunk vele bélelni. 175 fokos sütőben kb. 8 percig süssük.

A gesztenyét keverjük simára a rummal, a tejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük habbá, és dolgozzuk apránként a gesztenyébe.
A krémet a tésztával kibélelt őzgerincformába töltjük, és a tetejét egy piskótalappal befedjük. Néhány órára a hűtőbe helyezzük dermedni.
A máz hozzávalóit gőz fölött megolvasztjuk, majd a kiborított őzgerinc tetejére kenjük. A tetejét gyümölccsel díszíthetjük.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.