Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gesztenyés-puncsos szelet

2011.04.05

Hozzávalók:

A tésztához:
• 6 tojás
• 6 evőkanál porcukor
• 14 dkg darált dió
• 6 evőkanál liszt
• fél csomag sütőpor

A krémhez:
• 25 dkg margarin
• 15 dkg porcukor
• ½ dl rum
• 25 dkg gesztenyemassza
• 1 puncspudingpor (főzős)
• 3 dl tej

A mázhoz:
• 10 dkg tortabevonó csoki
• 5 dkg vaj

Elkészítés: A tojások sárgáját a porcukorral keverjük habosra, közben adjunk hozzá 6 kanál vizet. A darált diót, a lisztet és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a lisztes keverékkel felváltva óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
A masszát elfelezzük, sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, kb. 190 °C-on 2 lapot sütünk belőle.
A margarint a porcukorral és a rummal jól kikeverjük, majd kétfelé vesszük. Az egyik felébe beledolgozzuk a gesztenyemasszát, ezt kenjük az alsó lapra.
A pudingot 3 dl tejben sűrűre főzünk. Ha kihűlt, a margarinos krém másik feléhez adjuk. Rákenjük a gesztenyés krémre, és lefedjük a másik lappal.
A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, és belekeverünk 5 dkg vajat. A sütemény tetejére kenjük, amelyet a máz szilárdulása után szeletre vágva tálalunk.

Én egyetlen lapot sütöttem az egyszerűség kedvéért, úgy is tökéletes volt a süti!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.