Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Hajtogatott sajtos pogácsa

2011.04.05

Hozzávalók: kevés tej + kevés cukor (az élesztőhöz) 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 dl tejföl, 1 dl tej, só, 25 dkg reszelt sajt, tojás (a kenéshez)

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros langyos tejben elkeverem és letakarom hogy felfusson. A többi hozzávalót kézzel összedolgozom és hozzáöntöm az élesztős tejet is. A tésztát 30 percig meleg helyen letakarva pihentetjük. Majd kinyújtjuk és a tészta jobb oldalát behajtjuk a lap közepéig, a bal oldali részét pedig ráhajtjuk a behajtott lapra. A háromréteges tészta felső részét behajtjuk a középvonalig, az alsó részét ráhajtjuk. Letakarva ½ órát pihentetjük. Majd újból magunk elé helyezzük a deszkára a tésztát úgy, ahogy előzőleg abbahagytuk. Folytatjuk a hajtogatást az előbbi módon. Majd ismét pihentetjük a tésztát és megismételjük a hajtogatást. Ennek az a célja, hogy minél több levegőt vigyünk a tésztába, hogy leveles pogácsát kapjunk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsát szaggatunk belőle, lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá, 10 percet pihentetjük, majd megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.