Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Házi fahéjas-kakaós csiga

2012.06.25

Hozzávalók: fél kg liszt, 25 dkg kakaópor, 5dkg vaj, 5 dkg cukor, 4 dl tej, 2 dkg élesztő, 2 tojás, olaj, só, fahéj

Elkészítés: Egy tálban elkeverjük a tojássárgáját, cukrot és 3 dl tejet. Közben 1 dl tejet meglangyosítunk, adunk hozzá pici cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedve felfuttajuk az élesztőt. A liszthez hozzáöntjük a tojásos alapot, majd az élesztőset és az olvasztott vajat is. Alaposan összegyúrjuk a tésztát és letakarva 1 órát kelni hagyjuk. Ha megkelt, kétfelé vágjuk és mindegyiket kb. 1 cm vastagon kinyújtjuk. A lapokat megkenjük olajjal, megszórjuk kakaóporral, fahéjjal, feltekerjük és kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vagdossuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, megkenjük a maradék tojásfehérjével és előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Tipp: Ügyeljünk rá, hogy ne rakjuk túl sűrűn egymás mellé a tekercseket, mert sütés közben még kelnek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.