Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Húsvéti fonott kalács

2011.05.02

Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dkg élesztő, 45 dkg liszt, 1 csipet só, 2 tojás, 10 dkg margarin, 2 evőkanál cukor, reszelt citromhéj

Elkészítés: Az átszitált lisztet, sót, 1 tojást, puha margarint, cukrot, citromhéjat összekeverjük. Közben a langyos tejben és valíliás cukorban felfuttajuk az élesztőt.  Ezután a kettőt összekeverjük, összegyúrjuk és 1 órán át letakarva kelesztjük.

Ha kész, deszkán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk és 30 cm-es rudakat sodrunk belőlük. Majd miután ezzel megvagyunk, mintha hajfonást készítenénk, összefonjuk a rudakat. Végeit visszahajtogatjuk. Lekenjük 1 felvert tojással, majd még 30 percig pihentetjük. Utána előmelegített sütőben 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp: Fonhatjuk koszorúba, úgy még szebb és rakhatunk a tésztájába mazsolát. Díszítésnek hántolt mandulát is használhatunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.