Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Joghurtos csokicsoda

2011.06.30

Hozzávalók a tésztához: 3 pohár natúr joghurt, 3 pohár porcukor, 3 pohár liszt, 1 pohár olaj, 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál Nesquick kakaópor, 2 kávéskanál szódabikarbóna

A mázhoz: 10 dkg tejcsoki, 5 evőkanál tej, 5 evőkanál porcukor, 1/4 margarin

Elkészítés: A tészta összetevőit fakanállal jól elkeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kész, még melegen villával sűrűn megszúrkáljuk a tésztát. Közben elkészítjük a mázt. A felsorolt alapanyagokat egy edénybe tesszük és kis lángon felolvasztjuk, hogy egynemű masszát kapjunk. Közben persze folytonosan keverjük, nehogy leégjen. Ha megvan és kicsit már a tészta is hűlt, az egész mázt egyenletesen a tésztára öntjük, hogy a csoki befolyjon a lyukakba.

Tipp: Érdemes pár órát hűtőben pihentetni, mert elég lágy süti.Villával fogyasszuk!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.