Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kekszrúd

2011.05.29

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 1/2 dl rum, 25 dkg Rama margarin, 1,5 dl tej, 20 dkg cukor, 5 dkg kakaópor, 1 evőkanál liszt, 15 dkg mazsola

Elkészítés: A háztartási kekszet apró darabokra törjük, hozzáadjuk a rumban előre beáztatott mazsolát. Közben a tejet feltesszük főni. Beletesszük a kimért cukrot, kakaóport, lisztet és kevergetve felfőzzük. A tűzről levéve beletesszük a margarint, majd újra felforraljuk. Ezt a masszát ráöntjük a kekszre és alaposan összekeverjük.

Fogunk egy őzgerincformát, kibéleljük folpackkal és belekanalazzuk a kekszes masszát. Alaposan lenyomkodjuk, hogy sehol se maradjon ki hely a formában. A tetejét is folpackkal tekerjük körbe és hűtőbe téve legalább 6 órát állni hagyjuk.

Tipp: Minél többet áll a süti, annál jobban összeérnek az ízek és a keksz is annál puhább lesz benne. Én pici feketekávéval is meg szoktam bolondítani. Viszont ekkor a hozzáadott kávé mennyiségével kevesebb tejet használunk fel!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.