Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Madeleine

2011.04.05

Hozzávalók: 3 tojás, 90 g cukor, 150 g liszt, 100 g olvasztott vaj, 1 citrom reszelt héja

Elkészítés: A tojást a cukorral 4-5 perc alatt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a lisztet, olvasztott vajat, és reszelt citromhéjat, összekeverjük. Kivajazott, kilisztezett madeleine formába öntjük és 200 fokon 8-10 perc alatt kész.

Ezt a sütit még A szállító című filmben szúrtam ki. Utána olvastam és kiderült, hogy egy nagyon egyszerű kis francia sütiről van szó. Formát évekig nem találtam hozzá, de tavaly télen az Obiban végre sikerült vennem. Azóta is örömmel sütöm!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.