Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Máglyarakás

2011.04.05

Hozzávalók: 8-10 db száraz kifli, 3-4 tojás, 5 dl tej, 20 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 5 dkg darált dió, 2-3 evőkanál baracklekvár a tojáshabhoz, ½ kg alma, pici fahéj, 1 citrom reszelt héja, 2 evőkanál rum

Elkészítés: A kifliket vékony karikákra vágjuk. Tejben elkeverjük a tojások sárgáját, 4 evőkanál cukrot, a reszelt citromhéjat és a rumot. A kifliket tálba tesszük és ráöntjük a tejes masszát, majd 15-20 percig áztatjuk. Közben egy tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk. A kiflis masszához hozzáadjuk a mazsolát és diót és az egészet a tűzálló tálba simítjuk. Majd lereszeljük az almát, fahéjas cukorral elkeverjük és eloszlatjuk a tésztán. Középforró sütőben kb. 40 percig sütjük. Ezalatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, 2-3 kanál cukorral és a hozzáadott baracklekvárral jól elkeverjük és a már megsült tésztára kenjük. Kanállal szép hullámokat formázunk a habból. Mérsékelt lángon sütjük tovább míg a hab szép aranybarna nem lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.