Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mákos bobájka

2012.01.18

Hozzávalók: 6-8 db kifli, 2-3 dl tej, cukrozott mák ízlés szerint, 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés: A kifliket egy tálba felkarikázzuk. A tejet megmelegítjük, majd beleszórjuk a vaníliás cukrot, hogy elolvadjon. A tejet rácsurgatjuk a kiflikre, hogy mindegyikre jusson. Ezután mehet rá a cukrozott mák. Az egészet alaposan összekeverjük, legegyszerűbb kézzel, mert úgy nem törjük annyira a kifliket. Az a jó, ha a tejet jól beissza a kifli, mert akkor lágy mákos finomságot kapunk. 

Melegen és hidegen is fogyasztható. Nálunk a szenteste meghatározó desszertje.

Tipp: A cukrozott mákot inkább porcukorral készítsük, így nem fog ropogni a fogunk alatt a kristálycukor.