Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mákos-mazsolás kifli

2011.04.05

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg fagyos zsír, 1 nagy evőkanál porcukor, 1 egész tojás, 3 tojássárgája, 3 dkg élesztő, tej, 2-3 evőkanál tejföl, kevés só, 40 dkg liszt

A töltelékhez: darált mák, mazsola, cukor, pici tej/ felvert tojásfehérje/egész tojás, hogy összeálljon a massza!

Elkészítés: A zsírt a porcukorral habosra keverjük. Kevés langyos tejben felfuttajuk az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, sót, az egész tojást, a tojássárgáját, a tejfölt és annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát letakarva fél óráig kelesztjük. Kinyújtjuk, felszeleteljük, hogy háromszög alakú formákat kapjunk és ebbe töltögetjük bele a masszát, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk letakarjuk és még fél órát kelesztjük. Ha megkelt, felvert tojással megkenjük és 30-40 perc alatt készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.