Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Málnás pillecukor

2011.04.05

Hozzávalók: 150 g cukor, 50 ml víz, 1 evőkanál méz, 8 g zselatin+3 evőkanál víz, csipet só,

ízesítőnek-  málnaszörp, porcukor (a hempergetéshez), pici olaj

Elkészítés: A zselatint 3 evőkanál vízzel elkeverjük és állni hagyjuk. Közben a cukrot, mézet és vizet felforraljuk. Ha felforrt hozzáadjuk a zselatinhoz, picit megsózzuk majd mehet bele a szörp is. Kézi habverővel fehéredésig mixeljük. Majd mikor már elég ragacsos, nyúlós a massza abbahagyjuk.

Majd veszünk egy műanyag edényt (legjobb ilyen célra egy téglalap alakú jégkrémes doboz) kikenjük olajjal, az aljára sütőpapírt helyezünk, beleöntjük a pillecukor masszát, és a tetejére is olajos sütőpapírt helyezünk. Mindez azért kell, hogy könnyebben kivehessük majd a ragadós cukrot az edényből ha megszilárdult. 2-3 órát hűtőben állni hagyjuk, utána óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és vastag pengéjű olajos késsel felszeleteljük, porcukorba meghempergetjük és kész is.

A párom nagy kedvence a pillecukor, de mióta én magam is el tudom készíteni, leszoktunk a boltiról! Ízesíthetjük még kókusszal, rummal más szörpökkel, likőrökkel is, kinek mi jön be!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.