Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mediterrán fűszeres rúd

2011.05.29

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 1 tojás, pici só, oregano, kakukkfű, pici liszt

Elkészítés: A felengedett tésztát lisztetezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Villával felverünk 1 tojást, sózzuk, majd kenőecset segítségével megkenjük vele a tészta tetejét. Az egészet megszórjuk oreganoval és kakukkfűvel. Fogunk egy derelyevágót, vagy pizzavágót és ujjnyi vastag rudakra szeleteljük. A rudak kb. arasznyi hosszúságúak legyenek. Egy csomag tésztából kb. 40 db rudat készíthetünk. Előmelegített sütőben, vigyázva hogy meg ne égjen az alja, kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Ugyanezt a rudacskát elkészíthetjük reszelt sajttal megszórva, szezámmagosan, vagy egyéb fűszerekkel is. A fantáziánkra van bízva.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.