Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Meggyes bucka vanília sodóval

2011.07.06

Hozzávalók a tésztához: 1 tojás, 1 bögre cukor, 1,5 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, 1 bögre tej, 1 bögre meggy, pocukor+fahéj a díszítéshez

Elkészítés: A tojást a cukorral alaposan kikeverjük, míg ki nem fehéredik. Aztán mehet bele a sütőporos liszt és a tej is. Az egészet alaposan eldolgozzuk. Közben a kimagozott meggyet lisztben meghempergetjük, így nem fog lesüllyedni a tészta aljára. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére szórjuk a meggyet és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Ha kész, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp: Nagyon klassz párosítás mellé a vanília sodó/mártás, amit a következőképpen készíthetünk el.

Hozzávalók a vanília sodóhoz: 5 dl tej, 3 tojássárgája, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: A tejet a vaníliás cukorral együtt felforraljuk. Közben a tojássárgáját a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is és azzal is eldolgozzuk. A tejet levesszük a tűzről, majd óvatosan adagolva a tojásos masszához öntjük, de közben folytonosan keverjük, nehogy becsomósodjon. Utána visszatesszük a tűzre és vízgőz felett állandó keverés mellett besűrítjük.

Tipp: A sodó készíthető egyszerűbb formában is, ha pl. vaníliapudingot használunk. Ekkor a tej mennyiségét növelve hígítjuk a pudingot, hogy sodó állagú legyen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.