Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Muffinka, alias kosárka

2011.10.15

Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 1 Rama, 1 kis tejföl, 1 cs sütőpor, 10 dkg cukor, 3 tojássárgája

A töltelékhez: 3 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 20 dkg darált dió + sárgabarack lekvár 

Elkészítés: A tészta hozzávalóit kézzel alaposan eldolgozzuk. Diónyi gombócokat formázunk belőle.

Közben kivajazzuk, lisztezzük a formánkat és belenyomkodjuk a tésztagombócokat úgy, hogy egy jókora mélyedés legyen benne. Ebbe kerül majd egy kevés lekvár.

A tölteléket a következőképpen készítjük el: kemény habbár verjük a tojásfehérjéket, majd hozzáadjuk a cukrot és azzal is tovább verjük. Ha kész, mehet hozzá a dió és az egészet jól elkeverjük. Ez a massza kerül a lekvár tetejére és mehet is az egész az előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre.

Tipp: Azért lett a receptem neve muffinka, mert kosárka forma híján vétek lett volna annak hívni. De a muffin forma is kiállta a próbát, bár kicsit nagyobb sütik készültek a megszokottnál, de így is ugyanolyan kapósak...csak kevesebb fogy egyszerre. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.