Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Nutellás-kakaós kalács

2011.04.05

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojássárgája, 6 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 1 kanál cukor, 1,5 dl tej, egy késhegynyi só, Nutella, kakaópor, cukor

Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben feloldjuk, pici cukrot is beleteszünk, felfuttatjuk. Az olvasztott vajat kikeverjük a tojások sárgájával, hozzáadjuk a lisztet és a többi hozzávalót. Az egész masszát alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk és 30-40 percet kelesztjük. Ha megkelt óvatosan kinyújtjuk, megkenjük Nutellával, megszórjuk kakaóporral és cukorral, majd feltekerjük. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még fél órát kelesztjük. Majd felvert tojással megkenjük és aranybarnára sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.