Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Oliebollen (holland fánk)

2012.04.11

Hozzávalók: 10 dkg mazsola, 37 dkg liszt, 3 ek cukor, 1 csipet só, 1 csomag élesztő, 3,5 dl tej, 1 ek fahéj, pici őrölt szegfűszeg, pici őrölt gyömbér, 1 tojás, 17 dkg margarin, 2 kicsi alma

Elkészítés: A mazsolát langyos vízbe áztatjuk, az almát megpucoljuk, felkockázzuk. A cukrozott langyos tejben felfuttajuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a fahéjas, szegfűszeges, gyömbéres liszthez. Adunk hozzá pici sót és alaposan összekeverjük. Ezután megy rá a tojás, olvasztott margarin, alma és mazsola. Ezekkel is összedolgozzuk. A tésztát letakarva,1 órán át meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, olajos kanállal forró olajba szaggatjuk és megsütjük. Fahéjas porcukorban megforgatjuk és fogyaszthatjuk is.

Tipp: Jellegzetes holland desszert, különösen a téli időszakban lelhető fel az utcai árusoknál.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.