Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rácsos almás

2011.04.05

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 kis késhegynyi só, 10 dkg cukor, 30 dkg vaj (margarin), 2 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl (készíthetjük 25 dkg vajjal és 5 dkg zsírral is, úgy omlósabb lesz a tészta!), darált dió vagy zsemlemorzsa (a töltelék alá!)

A töltelékhez: 5 db alma, ízlés szerint cukor, fahéj, szekfűszeg, mazsola, vaníliás cukor, reszelt citromhéj

Elkészítés: A tészta összetevőiből omlós tésztát gyúrunk. 2 cipóra osztjuk, fél órára hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket. Almát hámozunk, lereszeljük, megszórjuk cukorral és állni hagyjuk. Ha már levet eresztett kinyomkodjuk. Utána megszórjuk vaníliás cukorral, mazsolával, fahéjjal, szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal, elkeverjük.

A tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, meghintjük zsemlemorzsával, vagy darált dióval és rákanalazzuk a tölteléket. A másik cipót is kinyújtjuk, ujjnyi vastagra felcsíkozzuk és ezeket rácsként a töltelék tetejére helyezzük. Felvert tojással lekenjük a tésztát és 35-40 perc alatt készre sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.