Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rémes krémes

2012.06.25

Hozzávalók: 500 g leveles tészta, 1 cs Dr. Oetker Házi Krémes krém por, 8 dl tej, porcukor

Elkészítés: A fagyasztott leveles tésztát kiolvasztjuk, 2 részre osztjuk, majd lisztezett deszkán 2 egyforma lapot nyújtunk belőle, lehetőleg pont akkorát, amekkora a süti tárolására szolgáló tepsi mérete lesz. Sütőpapírra tesszük a kinyújtott lapokat és egyesével sütjük meg őket. Nem kell tepsibe tenni, elég, ha a sütőrácsra tesszük, a lényeg, hogy valamivel pl. sütőedény tetejével súlyozzuk le, hogy sülés közben ne hólyagosodjon fel a tészta. Kb. 15 perc alatt megsül a tészta, amit hagyni kell kihűlni. Ha mindkét lapot megsütöttük, kihűtöttük, egyiket a tepsibe helyezzük, másikat 4*3 kockára feldaraboljuk, ez lesz később a krémes teteje. Fontos, hogy a tepsi, amiben a sütit tároljuk, fix falú, zárt legyen!

Mostmár elkészíthetjük a krémet. A hideg tejet és port egy tálban kézi mixerrel elkeverjük és ezzel kész is a krém.

A krémet a tepsiben lévő leveles tésztára kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta. A tetejére egyesével ráhelyezzük a tészta kockákat, majd alaposan megszórjuk porcukorral. Hűtőben pihentetjük kb. 1 órát és fogyasztható is...ha türelmetlenebb vagy, eheted azonnal! Néha mi sem bírunk várni!

Tipp: Azért adtam neki a Rémes krémes nevet, mert rémesen egyszerű elkészíteni és rémesen finom!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.