Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rétesek

2011.04.05

 Hozzávalók: 1 csomag réteslap, ízlés szerint tölteléknek – alma, káposzta, darált dió, darált mák, túró…stb

pici vaj, tojás (a kenéshez)

Elkészítés: A réteslapokat széthajtogatjuk, olvasztott vajjal megkenjük és megtöltjük.

Almás töltelék esetén az előre lereszelt almát meghintjük fahéjjal, kis szegfűszeggel, vaníliás cukorral, cukorral. Hogy a tészta ne ázzon el, érdemes a lereszelt almát picit kinyomkodni, és a réteslapot zsemlemorzsával vagy dióval meghinteni, ezek ugyanis felszívják az esetleges nedvességet.

A káposztás töltelék esetén a káposztát lereszeljük, olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.

A diós tölteléket érdemes baracklekvárral kikeverni, mielőtt a rétesbe töltjük.

A mákos töltelék úgy készül, hogy a mákot tejben felforralom, ízesítem cukorral, pici sóval, kevés mazsolával. Ha már elitta a tejet, akkor lesz kész a töltelék alapja.

A túrós töltelékhez egyszerűen a túrót elkeverjük cukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, mazsolával, tojással.

Minden töltelékbe mehet egy pici só, hisz’ az édes ízt ez majd jobban kiemeli!

A réteseket megtöltjük, feltekerjük, és felvert tojással alaposan megkenjük. Hogy a rétes ne nyíljon szét sütés közben, „ragasztóként” alkalmazzuk a tojást a széleken is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.