Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Rizsfelfújt / Rizskoch

2012.01.18

Hozzávalók: 1 l tej, 15 dkg rizs, 4 tojás, 5 evőkanál cukor, pici só, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, szemlemorzsa, pici zsír

Elkészítés: Felforraljuk a tejet, majd beletesszük a cukrot, sót és hozzászórjuk a rizst. A szokott módon tejberizst főzünk belőle, majd langyosra hűtjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzászórjuk a mazsolát. Közben szétválasztjuk a tojások sárgáját és hozzákeverjük a rizses masszához. A fehérjét 1-1 kanál cukorral habbá verjük és ezt a habot is óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Egy hőálló tálat kikneünk zsírral, megszórunk zsemlemorzsával és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp: A mazsola mellett rakhatunk a rizsbe bármilyen aprított gyümölcsöt, vagy aszalt gyümölcsöket is. Kínálhatjuk lekvárral, vagy bármilyen gyümölcsszósszal.