Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Sajtkrémes-kefíres kifli

2012.04.11

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 dl olaj, 1 dl tej, 2 kefír, 2 ek cukor, 5 dkg élesztő, 2 tojás, 2 tubus sajtkrém, reszelt sajt

Elkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd elkeverjük a liszttel, kefírrel, 1 tojással, olajjal. 1 órán át kelesztjük. Ha megkelt, 8 részre osztjuk (8*8db lesz belőle). Kör alakúra nyújtjuk mindegyik cipót, 8 részre felcikkezzük és megkenjük sajtkrémmel. A cikkeket feltekerjük kiflinek, megkenjük 1 felvert tojással és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal.

Tipp: Ha a tészta túl száraznak tűnik, öntsük még hozzá olajat. A liszt típusa is befolyásolja a tészta állagát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.