Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Sajtos tallér

2012.12.10

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl tej, pici cukor, fél evőkanál só, 1 dl olaj, 1 tojás a lekenéshez, sajt a szóráshoz

Elkészítés: Az élesztőt langyos cukros tejbe morzsoljuk, megvárjuk, míg felfut. Utána a többi hozzávalóhoz öntjük és kézzel alaposan megdagasztjuk a tésztát. Egy folpackkal, vagy konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kelesztjük kb. 1 órát. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, lekenjük felvert tojással, majd reszelt sajttal jól megszórjuk. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. 

Tipp: A szaggatásból visszamaradt tésztából perecet is sodorhatunk! 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.