Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szülinapi fekete-erdő torta

Hozzávalók a tortalaphoz: 6 tojás, 1 csipet só, 10 dkg cukor, 10 dkg liszt, 3 teáskanál kakaó

A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt /esetleg pici rum hozzá, 3 cl cseresznyepálinka (ezt kihagyhatod, helyette megy a rum), 2 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejszín, 1 csomag habfixáló + 1 üveg meggy lekvár vagy szamóca lekvár

A díszítéshez: 5 dkg keserűcsokoládé-máz vagy csokireszelék, kakaópor

Elkészítés: Válasszuk szét a tojásokat, verjük keményre a tojásfehérjét a sóval. Keverjük habosra a tojássárgáját a cukorral. Vegyítsük össze a lisztet és a kakaót. Óvatosan keverjük össze a tojásfehérjét a tojássárgájával és a liszttel. Kenjük a tésztát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és előmelegített sütőben süssük (fogvájóval megnézhetjük átsült-e a tortalap- szúrópróba!). /Kb. 20-25 perc alatt megsül, de ez sütő-függő!/ Hagyjuk kihűlni!

Keverjük össze a lecsöpögtetett meggyet a vaníliás cukorral, és tehetünk hozzá kevés rumot is. Verjük fel keményre a tejszínt a habfixálóval, majd adjuk hozzá a cseresznyepálinkát. Vágjuk félbe vagy harmadba a tortalapot, és mindegyik részt kenjük meg alaposan lekvárral(de arra ügyeljünk, hogy már kihűlt lapokkal dolgozzunk, mert amúgy beissza a lekvárt a süti!), majd mehet rá a felvert tejszín kb. 1/3-a, rá a meggy(néhány szebb egész meggyet félre rakunk, hogy a végén ezzel díszítsük a tortát!).

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokimázt, öntsük egy kizsírozott tálcára, kenjük el vékonyra, és hagyjuk megdermedni. Görgessük fel a mázat úgy, hogy kis csoki tekercseket kapjunk. (Ha ezzel nem akarunk időt húzni lerövidíthetjük, ha sima csoki reszeléket használunk, úgy gyorsabb!) Szórjuk meg vele a tortát.

Tejszínhabból még formázhatunk a tortára pici tornyocskákat, és ha van otthon friss gyümölcs, szeder, málna, szamóca, azzal is díszíthetjük a torta tetejét! Csak kreatívan! 

Tegyük egy órára a hűtőbe! Jó étvágyat hozzá!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.