Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tejszínes-ananászos spiráltorta

2012.06.26

Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 cs van.cukor, 125 ml langyos víz, 250 ml olaj, 37,5 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 2 ek kakaópor, pici vanília kivonat, pici fahéj

A tetejére: 250 ml habtejszín, pici porcukor, 1 konzerv ananász

Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját, cukrot, van.cukrot, vizet, olajat elkeverjük, majd mehet bele a sütőporos liszt is.  Közben a tojásfehérjét habbá verjük és ezt is belekeverjük. 2 részre osztjuk a tésztát, majd egyikbe kakaóport keverünk. Elővesszük az alján kivajazott, sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformát és elkezdjük a tészta adagolását. A spirál kinézetet a következőképpen érjük el: veszünk egy kisebb merőkanalat, majd egy kanállal teszünk a világos tésztából a forma közepére. Ezután következik egy másik merőkanállal 1 kanál a kakaós tésztából, pontosan a forma közepére a világos tésztára.Ezt a halmozást addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy. Az egymáson elfolyó tészták egyfajta spirált eredményeznek majd sütés után. Fontos, hogy a következő adag tészta, mindig az előző közepére menjen! A torta vastag lesz, így kb 35-45 percig kell sütni.

Elkészítjük a krémet. A habtejszínt felverjük, adhatunk hozzá pici porcukrot is, habfixálót, ha szükséges. Az ananászkonzerv leve is jó szolgálatot tehet ízesítőként.

Ha a tortalap kihűlt, megkenjük az ananászos tejszínnel, majd felaprított ananásszal díszítjük. Ha olyan ananászkonzervünk van, amiben kör alakban van felszeletelve az ananász, könnyebb dolgunk van, mert kitűnő dísze lehet a tortának.

Tipp: Ha az ananászkonzervünk lyukas ananászdarabokból áll, ötletes lehet ha a lyukakba kerülnek a szülinapi gyertyák. Ha a díszítésnél kihagyjuk az ananászt, magába a tejszínes krémbe is belekeverhetjük az előzőleg apróra darabolt gyümölcsöt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.