Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tepsis raffaello

2011.04.05

Hozzávalók a tésztához:

-6 tojásfehérje
-20 dkg cukor
-10 dkg finomliszt
-10 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

-6 tojássárgája
-1 csomag vaníliás pudingpor
-4 dl tej
-20 dkg cukor
-25 dkg margarin 

A tetejére:

-5 dkg kókuszreszelék
-kb. 32 szem mogyoró/ mandula (lehet hántolt is)

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal – hogy ne törjük – a habba forgatjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 160°-170°-on kb. 20 percig sütjük.

A krémhez a tojássárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A margarint a többi cukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.

A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük és mogyoróval/mandulával díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd (a szeletek kb. 3,5 x 3,5 cm-esek), amikor a süteményt felvágjuk. Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk.

Tipp: Én pirított hántolt mandulával készítettem és mondhatom még finomabb volt!

A krémnél dolgozhatunk kevesebb mennyiségű margarinnal is, de ebben az esetben a cukor mennyisége is csökkenjen!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.