Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Toszkán csokitorta csokihabbal és naranccsal

2011.04.10

Hozzávalók a tortához: 30 dkg cukor. 20 dkg étcsoki, 20 dkg margarin, 10 dkg liszt, 6 tojás, 1 cs. vaníliás cukor, pici kakaópor a tetejére

A csokihabhoz: 2,5 dl habtejszín, 2 dkg cukor, 5 dkg ét/tejcsoki, pici vaj

Díszítésnek: néhány narancskarika

Elkészítés: Vízgőz fölött egy edényben felolvaszjuk a csokit és a margarint. Ha kész, félrerakjuk kicsit hűlni. Közben a cukrot és a tojást habbá verjük és óvatosan beleszitáljuk a lisztet, mehet bele a vaníliás cukor és egy kis reszelt narancshéj is. Majd ha szép egynemű, beleöntjük a csokis masszát is. Ezzel is alaposan elkeverjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tortamasszát. Előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. Az a jó, ha a teteje repedezett és ha beleszúrjuk a fogvájót az csokis marad, mert akkor jó puha a közepe.

Ha a torta kész hagyjuk kihűlni. Utána bárhogyan díszíthetjük. (pl. tejszínhab, sima kakaópor, csokihab...)

Csokihab elkészítése: A hideg habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Közben a csokit és pici vajat vízgőz fölött, vagy mikróban felolvaszjuk, majd hűlni hagyjuk. Ha picit kihűlt, óvatosan a felvert habhoz keverjük.

Tipp: Én mindenképpen ajánlok hozzá valamilyen savanyú gyümölcsöt, mert az édes, tömény csokitorta ezáltal sokkal fogyaszthatóbb lesz. A csokihab pedig mint extra ráadás jól jön a csokiimádóknak, mint amilyenek mi is vagyunk! Így hát ne spóroljunk a csokival!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.