Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Toszkán mandulatorta

2011.11.17

Hozzávalók a tésztához: 10 dkg margarin, 2 db tojás, 15 dkg cukor, 1,/ dl tej, 1 kk sütőpor, 12 dkg liszt, csipet só

+ vaj, zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez

A tetejére: 10 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 ek liszt, 2 ek tej, 15 dkg hántolt mandula

Elkészítés: A tésztához megolvasztjuk a vajat, közben a tojást a cukorral habosra keverjük. Majd mehet hozzá a langyos olvasztott vaj, tej, liszt, sütőpor, só. Az egészet alaposan elkeverjük, majd egy kapcsos tortaformát kikenünk, morzsával megszórunk és egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. (kb. 24cm átmérőjű tortaforma)

Előmelegített sütőben 170 fokon 25 percig sütjük. 

Míg sül, elkészítjük a masszát a tetejére. Minden hozzávalóját egy lábasba tesszük és alacsony lángon, kb 5-6 perc alatt karamellás színig kevergetjük. Ha már elég sűrű, kész is. Ezt a masszát a már megsült tésztára öntjük és alacsony lángon még kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.