Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Túrógombóc

2011.05.02

Hozzávalók a gombóchoz: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 2 evőkanál cukor, 3 tojás, 2 csipet só

A pirított morzsához: 20 dkg zsemlemorzsa, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál kristálycukor, 1,5 dl olaj

+ 4-5 liter víz, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál só ( a főzéshez!)

Elkészítés: A tojások fehérjét leválasztjuk, és hűtőbe tesszük. A tojások sárgáját, a túrót, a cukrot, a búzadarát és sót alaposan összedolgozzuk, picit állni hagyjuk. Közben elkészítjük a pirított morzsát. Olajat melegítünk, beleöntjük a morzsát, és lassú tűzön, hogy le ne égjen, aranybarnára pirítjuk. Ha kész, belekeverjük a a cukrot és fahéjat.

A lehűtött tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós alapba.

Egy nagy fazékba feltesszük a aóa, olajos vizet főni. Közben vizes kézzel gombócokat formázunk, és ha a víz felforrt, beleengedjük a gombócokat. Akkor van kész, ha a gombóc feljött a víz tetejére. Akkor szűrőkanállal kivesszük és megforgatjuk a morzsában.

Tipp: Sárgabarack lekvárral, porcukros tejföllel vagy simán porcukorral meghintve fogyasztjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.