Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vadgesztenye

2011.08.10

Hozzávalók a golyókhoz: 50 dkg darált keksz, 20 dkg margarin, 50 dkg gesztenyemassza, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál rum, 1,5 dl tej

A mázhoz: 1 tábla tejcsoki, kb. 5 dkg margarin (vízgőz fölött felolvasztjuk a kettőt)

Elkészítés: A hozzávalókat kézzel alaposan összegyúrjuk. Ha megvan, golyókat formázunk belőle, majd fogvájó segítségével egyesével olvasztott csokiba mártjuk őket és csokis felével felfelé hagyjuk megdermedni a hűtőben.

Tipp: A darált kekszből nem muszáj a fél kg-t beletenni és rumból mehet picit több is, hogy intenzívebb legyen az íz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.