Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vaníliás-kókuszos dübbencs

2012.12.10

Hozzávalók: 45 dkg liszt, fél evőkanál cukor, pici só, 1 dl olaj, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, pici vanília aroma, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. kókuszreszelék, 1 tojás fehérje, + sárgája a kenéshez

Elkészítés: A tésztát a szokásos módon készítjük. Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszt, só, olaj, van.aroma keverékéhez. Alaposan összedologzzuk, majd letakarva, meleg helyen, 1 órát kelni hagyjuk. Míg a tészta kel, elkészítjük a töltelékét. A tojásfehérjét kézi habverővel felverjük, közben beleszórjuk a vaníliás cukrot, de aki édesebben szereti tehet még bele cukrot pluszban. Ha kész, beleszórjuk a kókuszreszeléket és jól elkeverjük. 

A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk, megkenjük a kókuszos töltelékkel, majd feltekerjük és lekenjük felvert tojássárgájával. Az így keletkezett rudat kb. 2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk egymástól kb. 2 ujjnyi távolságra. Ha van időnk, letakarva még kelesztjük kicsit, mielőtt megsütnénk. Ha nincs több időnk, akkor előmelegítjük a sütőt és kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.