Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Zabpelyhes süti

2011.10.14

 Hozzávalók: 30 dkg zabpehely, 20 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 20 dkg aprított csoki, 30 dkg margarin/vaj, 12 dkg barnacukor, 2 tojás

Elkészítés: A hozzávalókat kézzel alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy tepsit, majd a tésztából diónyi darabokat formázunk és egymástól ujjnyi távolságra a sütőlapra helyezzük őket. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon 10 percig sütjük. Lapáttal szedjük le és megvárjuk míg kihűl, utána már nem képlékeny.

Tipp: Ha éppen nincs otthon barnacukrunk, ahogy épp' nekem sem volt, egyszerűen kristálycukorral készítjük az egészet. A csoki helyett adhatunk hozzá bármilyen magvakat (aprított diót/ mandulát/ mogyorót), de aszalt gyümikkel is isteni. Nagyon kiadós, kb. 60 db-ra elég ez a mennyiség.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.