Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Almás sütőtök leves

2011.04.05

Hozzávalók:

• 2-3 db alma
• 80 dkg sütőtök
• 1 fej vöröshagyma
• 1 diónyi friss gyömbér
• 2 evőkanál olivaolaj
• 1 db zöldségleves kocka
• só
• darált bors
• 5 dkg mandula
• 5 dkg tökmag
• 2 dl tejszín

Elkészítés: Forrósítsuk fel az olivaolajat egy fazékba, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük hozzá a kis darabokra összevágott sütőtököt és a kis darabokra felszeletelt almát, lereszelt gyömbért. Öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd ízesítsük zöldségleves kockával, sóval és kevéske darált borssal. Főzzük körülbelül 15 percig, majd kézi mixerrel pürésítsük. Tegyük vissza újra a tűzre, és forraljuk jól össze.

Egy nagy száraz serpenyőbe tegyük a szeletelt mandulát és a tökmagot. Kis lángon állandóan kevergetve pirítsuk aranysárgára.

Tálaljuk leveses csészékbe és a tetejére szórjunk pirított mandulát és tökmagot!

Tipp: Izgalmasabb, ha a kitálalt leves tetejére reszelünk egy kevés friss almát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.