Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Borsókrémleves

2011.04.05

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db burgonya
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 10 dkg bacon
  • 30 dkg zöldborsó
  • 7,5 dl zöldségleves
  • 250 g tejszín
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1-2 kiskanál rózsabors (helyette megteszi őrölt fehér vagy fekete bors is)


Elkészítés: A hagymát és a meghámozott burgonyát durvára kockázzuk. A felhevített vajon ropogósra sütjük a szalonnát, majd konyhai törlőpapírra szedve lecsöpögtetjük. A visszamaradt forró zsiradékban megpároljuk a hagymát, a burgonyát meg a borsót. Az egészet felöntjük  zöldséglevessel, felforraljuk és kb. 10 percig főzzük. A tejszínt hozzáadva újra felforraljuk. Pépesítjük, csészékbe merjük és kevés tejföllel meg rózsaborssal díszítjük. A tetejét megszórjuk a darabokra tördelt szalonnával.

Tipp: Ehhez a krémleveshez is kitűnő egy kis pirított vajas-sajtos bagett!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.