Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Brokkoli leves

2012.04.11

Hozzávalók: pici olaj, 1 kis fej hagyma, só, bors, 1 brokkoli, leveskocka / húsleves alaplé, 2 gerezd fokhagyma, pici szerecsendió, tejföl+liszt a habaráshoz

Elkészítés: Pici olajon megpároljuk a felíprított hagymát, sózzuk, borsozzuk. Ezután rádobáljuk az előzőleg felaprított brokkolit, majd megszórjuk szerecsendióval és a zúzott fokhagymát is rászórjuk. Felöntjük húsleves alaplével, ennek hiányában vízzel+ételízesítővel, vagy húsleves kockával pótoljuk.

Ha a brokkoli megfőtt, villával összenyomkodjuk. (Én szeretem, ha maradnak benne brokkolidarabok, ezért nem turmixolom, de aki pépesen szereti, turmixolja le bátran!) Ezután már csak a tejfölös habarással sűrítem, felforralom és kész is.

Tipp: Pirított kenyérkocka, fokhagymás-sajtos pirítós, levesgyöngy illik hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.