Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Burgonyakrémleves erdei gombával

2011.04.05

Hozzávalók:
• 40 dkg krumpli
• 10 dkg gomba
• 1 csomag leveszöldség
• 2 evőkanál olivaolaj
• 2 dl tejszín/ tejföl
• 8 dl zöldségleves
• frissen őrölt só, bors, szerecsendió

Elkészítés: A leveszöldséget megmosom, megtisztítom és feldarabolom. A krumplit meghámozom, kockákra vágom, és a zöldségekkel együtt forró olajban pár perc alatt megpirítom. A keveréket felöntöm zöldséglevessel, hozzáadok egy kevés szerecsendiót majd felforralom. Ha felforrt, fedő alatt még 15 percig főni hagyom. Ezután pürésítem, majd hozzáadom a tejszínt és sózom, borsozom, picit összeforralom. A gombát megpucolom, apróra vágom, és forró olajon megfuttatom. Ízlés szerint kevés sóval és borssal fűszerezem.
A pirított gombát a krémleves tetejére helyezem. Nagyon pikáns ízt ad a levesnek!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.